Atletsko stopalo | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Atletsko stopaloAtletsko stopalo je uporna i neprijatna gljivična infekcija stopala koja se javlja najčešće oko prstiju. Ako se ne primeti na vreme, može se proširiti. Za Atletsko stopalo je karakteristično da se javlja svrab, crvenilo, peckanje, ljuštenje kože i neprijatan miris između 4 i 5 prsta, ali može se proširiti na nokte i tabane.

Stopala se znoje i ukoliko se nose čarape koje nisu od prirodnih materijala i cipele koje su tesne to sve otežava sušenje stopala i dovodi brže do razvoja infekcije.

Veoma je važna edukacija ljudi, reagovanje na vreme, da se odmah po primećivanju promena potraži stručna pomoć.

Atletsko stopalo lečenje

Atletsko stopaloNaša preporuka je da prvo počnete sa prirodnim metodama lečenja. Ukoliko se Atletsko stopalo ne sanira ni uz redovne mere prevencije dolazi do pucanja kože na nogama i samim tim se otvara prolaz za bakterije koje dalje komplikuju stvari i dovode do ozbiljnijih tegoba. U slučaju jakog crvenila kože, otoka praćenog groznicom, preosetljivosti na dodir obavezno potražite pomoć stručnog lica koje će vam prepisati adekvatan lek.

U Centru za stopala Korekt postoji veliki asortiman proizvoda koji može da pomogne u rešavanju Atletskog stopala. Na prvom mestu je adekvatna higijena, čarape specijalno napravljene da sprečavaju prekomerno znojenje, dinamički ulošci koji su presvučeni česticama srebra i snižavaju temperaturu stopala za 2 stepena , ručno rađena obuća na osnovu detaljnog pregleda sa odgovarajućom podrškom, a po želji klijenta.

 


Centar za stopala Korekt