Magnetoterapija - ulošci sa magnetima za stopala | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Koliko su stopala bitna , to nam najbolje može pokazati naše telo.  Stopala su temelj, baza, oslonac i pokretač našeg tela. Svaki problem se može reflektovati na stopalima. Ona su refleksološka mapa sa više od 7.000 nervnih završetaka. Postoji mnogo načina na koji nam stopalo pokazuje da nešto nije u redu, najčešći su: bol, otok, crvenilo, zadebljanja, rane, grčevi…

Pravilnom brigom  možemo dosta toga uraditi za naša stopala. To se ne odnosi samo na estetiku (pedikir, adekvatna higijena i sl.), to je mnogo više od toga.  Redovni sistematski pregledi, fizička aktivnost, manuelni tretmani, korišćenje uložaka sa magnetima i dodataka je najbitnije.

Dinamički ulošci sa magnetima deluju tako što stimulišu akupunkturne tačke na tabanima i podižu, odnosno pospešuju cirkulaciju. Stimulišu rad unutrašnjih organa, smanjuju telesnu težinu, stres, nervozu, depresiju, povišen pritisak, zamor, nesanicu.

Magnetoterapija – magnet ima sposobnost da privlači kiseonik što je od velikog značaja za lečenje. Olakšava se unos hranljivih materija i ubrzava se eliminacija štetnih materija. Taj višak tečnosti su otoci koji se pod dejstvom magnetnog polja smanjuju. Kada se smanji otok, tada se smanji i bol jer je bol najčešće posledica pritiska viška tečnosti na nerve.

Pad magnetnog polja ljudskih ćelija je SINDROM HRONIČNOG UMORA.

Taj pad uzrokuje lošu cirkulaciju, slabije dovođenje kiseonika i hrane u ćelije. To u osnovi dovodi do narušavanja imuniteta. Nošenjem magneta se jačaju magnetna polja ćelija, stimuliše cirkulacija, a ona dalje imunitet, bolja oksigenacija stimuliše proizvodnju T – limfocita i endorfina, a smanjuje lučenje hormona stresa.

 

Nećete osetiti magnete, ali ćete osetiti njihovo dejstvo i na taj način ćete uraditi ogromnu stvar za vaše zdravlje.
Ne čekajte da bude kasno, reagujte na vreme!

Centar za stopala Korekt