Pregled i terapije | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        
Oslobodite se bola i problema –  Ordinacija KOREKT

 

Bilo kakav problem sa stopalima utiče na svakodnevne aktivnosti.

Veoma je važno reagovati na prve znake, jer ono što se ne spreči u „prizemlju“ penje se sa sprata na sprat: od stopala ka kolenima, karlici, kukovima, na kraju na celu kičmu i čitav skeletni sistem.

 

Zbog problema sa stopalima na kraju pati celo telo

 

Stručni pregled i najsavremenija 3D tehnologija

U Centru za stopala KOREKT dobićete kompletan pregled i dijagnostiku stopala, kao i savet za korekciju problema.

Pregled se sastoji od manuelnog ispitivanja stopala (ispitivanje snage mišića, obima pokreta, fleksibilnosti ligamenata i tetiva, inspekcije kože, palpacije mekih tkiva), posmatranje posture tela, statike i dinamike (hod na traci), merenje visine i težine tela i analize 3D skenerom poslednje generacije.

Fizikalna terapija

Ukoliko i vi imate tegobe u stopalima, bolove u kukovima, kolenima, bolove i ukočenost u vratu i donjem delu leđa, bolove i trnjenje u rukama i nogama, išijas, reumatske tegobe, ne odlažite posetu lekaru i blagovremenu primenu fizikalne terapije.

Pregled fizijatra i stručno vođena fizikalna terapija popravlja kvalitet života i spečava ili odlaže moguće komplikacije, koje se javljaju kao rezultat neadekvatnog i nedovoljnog ranijeg lečenja.

U Centru za stopala KOREKT fizikalnu službu čine fizijatar i fizioterapeuti koji u saradnji sa ostalim medicinskim timom brinu o vašem zdravlju. Centar poseduje sve potrebne aparate za primenu fizikalne terapije.

Kineziterapija

Pored fizikalne terapije primenjuje se i kineziterapija koja podrazumeva primenu terapeutskih vežbi u cilju sprečavanja nastanka i korekcije deformiteta.

Kroz kineziterapiju radimo na otklanjanju deformiteta i problema sa stopalima.

Posebnu pažnju posvećujemo osobama sa ravnim stopalima. Nudimo fizikalne procedure i korektivne vežbe namenjene osobama sa ovom vrstom deformiteta.

Postoji mogućnost individualnog i grupnog pristupa , pri čemu se vežbe usklađuju prema lekarskom nalogu, terapeutskoj stručnosti i stanju pacijenta.

Kineziterapijom se postiže otklanjanje deformiteta, jačanje mišića, povećanje izdržljivosti, stabilnost zglobova, očuvanje i povećanje obima pokreta.

Manuelni tretmani

Da li ste profesionalni sportisti, imate rekreativne aktivnosti, stalno ste u poslovnoj obući, u pokretu ili bilo šta da radite jer nas stopala svuda vode, ovaj stručni manueni tretman je osmišljen za vas. Ukoliko i nemate nikakav problem, pružite vašim stopalima posebnu vrstu tretmana koji obuhvata više tehnika: refleksologiju, limfnu drenažu, trakciju, mobilizaciju zglobova, manuelnu masažu, frikciju mekih tkiva. Manuelni tretman poboljšava elastičnost mišića i oksigenaciju tkiva, ubrzava cirkulaciju i protok limfe, povećava pokretljivost u zglobovima, na kraju poboljšava i samo rapoloženje. Primenjujemo manuelne tretmane koji obuhvataju različite vidove pristupa (pasivno istezanje, refleksologija, limfna drenaža, masaža i dr).

Terapije i vežbe za decu

Da li ste ikada obratili pažnju na stopala Vašeg deteta, da li ima nepravilan oslonac dok stoji i hoda, da li se žali na umor i grčeve nakon duže igre?

Veoma je važno obratiti pažnju na prve znake i reagovati na vreme, jer ono što se ne spreči u „prizemlju“ penje se sa sprata na sprat: od stopala ka kolenima, kukovima, karlici, na kraju ugrožavajući celu kičmu i čitav skeletni sistem.

U  Centru za stopala Korekt primenjujemo  individualne i grupne korektivne vežbe koje su dozirane po intezitetu, vrsti i trajanju u zavisnosti od  uzrasta deteta i problema sa kojim se susrećemo (ravna stopala, skolioza, kifoza, čukljevi kod dece, „X“ i „O“ noge i druge deformitete zglobno-koštanog sistema).

 

 

Vežbe se primenjuju ciljano, čime se za najkraći vremenski period postižu najbolji rezultati.

Terapijski efekti vežbi su povećanje pokretljivosti u zglobovima, povećavanje mišićne snage i njihove elastičnosti, poboljšanje cirkulacije, smanjenje bolova, korekcija deformiteta u  cilju smanjena tegoba i poboljšanja narušene ili izgubljene funkcije .

Ove vežbe imaju za cilj da spreče nastanak deformiteta i obezbede pravilan rast i razvoj deteta ili da koriguju i spreče progresiju već nastalih deformiteta.

Manuelni tretmani za osobe sa dijabetesom

Pažljivo osmišljen manuelni tretman za osobe sa dijabetesom, kao i brojne proizvode namenjene isključivo osobama sa dijabetesom. Oni imaju namenu da poboljšaju kvalitet života i omoguće im lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti, čineći život zdravijim i lepšim.

Paket za ispravljanje X i O nogu

kako_se_lece_x_i_o_noge

X i O noge su urođeni ili stečeni deformiteti donjih ekstremiteta sa kojima se sve češće susrećemo. Centar za stopala KOREKT nudi specijalno osmišljene pakete za prevenciju i korekciju ovog problema. Ovaj paket podrazumeva primenu fizikalnog i kineziterapijskog tretmana u cilju istezanja skraćene muskulature i jačanja slabih mišića. Samim tim postiže se korekcija celokupne posture tela.

Kineziotejping ( Kinesio taping )

Kineziotejping (Kinesio taping) je tearapeutska metoda lepljenja specifičnih traka po površini kože, zasnovana na principima kineziologije kao nauke o pokretu i mehanizmu tela, u cilju regeneracije i oporavka tkiva. Za razliku od elastičnih zavoja i bandaža koje se postavljaju da bi ograničile ili potpuno isključile pokret prilikom napora, kinezi traka dozvoljava nesmetano kretanje i olakšava pokret. Ovaj vid terapije primenjujemo kod sportista kao i kod ljudi koji zbog drugih profesija ne mogu ili ne žele prekinuti svoje aktivnosti za vreme rehabilitacije. U Centru za stopala KOREKT kinezi trake koristimo za stanja kao što su ravna stopala, X i O noge, Hallux vagus, zapaljenje ahilove tetive, Plantarni fasciitis i mnoga druga stanja.

Paket ,,Sportske povrede“

fizikalna-terapija-8

Centar za stopala KOREKT nudi posebne pakete za brži oporavak od sportskih povreda kao što su distenzija, distorzija, luksacija, fisura, fraktura I mnoge druge. Ovim paketima omogućavamo profesionalnim i rekreativnim sportistima efikasnu rehabilitaciju uz primenu fizikalnih procedura kao što su krioterapija, elektroterapija, sonoterapija, magnetoterapija, laseroterapija i primenu kineziterapijskih vežbi u cilju jačanja mišića, vraćanja koordinacije pokreta i poboljšanja opšte kondicije.

Paketi ,,Plantarni fasciitis“ i ,,Calcar calcanei“- Petni trn

Ukoliko imate problem sa bolom u peti prouzrokovan Plantarnim fascitisom ili petnim trnom (Calcar calcanei), u Centru za stopala KOREKT vam nudimo specijalne pakete fizikalnih procedura (elektroterapija, sonoterapija, magnetoterapija, laseroterapija) i kineziterapijskog tretmana u cilju otklanjanja bola, istezanja i jačanja mišića.

Paket ,,Morton neurom “

Ovaj paket obuhvata primenu fizikalnih procedura (elektroterapija, krioterapija, sonoterapija, hidroterapija, magnetoterapija), kao i primenu kineziterapijskih procedura u cilju jačanja mišića stopala i potkolenice.

Paket ,,Hallux valgus “- čukljevi

Za osobe koje imaju deformitet Halux vagus (čukalj) smo obezbedili poseban paket fizikalnih procedura (elektroterapija, sonoterapija, magnetoterapija, laseroterapija) u cilju lečenja ovog deformiteta i vraćanja stopala u fiziološki položaj.

Paket ,,Pes planus“-ravna stopala“

Najučestaliji zdrastveni problem stopala jeste Pes planus odnosno ravna stopala. U Centru za stopala Korekt postoje korektivni programi za rešavanje ovog problema u vidu korektivnih vežbi za jačanje mišića stopala i potkolenice. Ovaj paket takođe obuhvata i primenu termoterapije kao fizikalne procedure u vidu uvodne terapije u kinezi tretman.

Istezanje celog tela

Istezanje celog tela je dokazano najbitnije za pravilno funkcionisanje celog tela. Zasniva se na povećavanju pokretljivosti i stabilizaciji zglobova, eliminaciji bolova, smanjenje napetosti u mišićima i njihovoj relaksaciji. Daje odlične rezultate u terapiji tretiranja kontraktura mišića, utiče na optimalizaciju koncentracije kiseonika u mišićima i njegovog protoka kroz celo telo, pa samim tim i poboljšanje njihove energetske vrednosti, što dovodi do veće efikasnosti i boljih rezulata.

Vežbe za perifernu cirkulaciju

Loša cirkulacija je prisutna skoro kod svih osoba. Manjak fizičkih aktivnosti, ubzan tempo života, svakodnevne neadekvatne aktivnosti, dovode do raznih problema. Postajemo razdražljivi, zimogrožljivi, nezadovoljni, manje produktivni…

Specijalistička ordinacija Centar za stopala Korekt  ima u svojoj ponudi posebne programe kojima tretiramo problem loše cirkulacije. Pažljivo odabranim vežbama doprinosimo poboljšanju cirkulacije, disanja, otklanjanju tegoba ( hladne šake i stopala, otok, grčevi, trnjenje), povećavamo dotok kiseonika i hranljivih materija u telu. Poboljšava se san, termoregulacija, podiže se raspoloženje i samopouzdanje.

Centar za stopala Korekt