Silikonski program | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Silikonski program

Svi naši silikonski proizvodi su izuzetnog kvaliteta, napravljeni od kvalitetnog medicinskog silikona koji poseduje bolju apsorpciju od gelastih materijala. Materijal je bez mirisa, netoksičan i potpuno bezedan i hipoalergijski.

 

Silikonski ulošci za stopala

medi protect.Ankle Stirrup

Dizajnirani su za smanjenje stresa na zglobovima i kičmenom stubu. Napravljeni su od kvalitetnog medicinskog silikona, nalik ljudskoj koži, koji sprečava nastanak i razvoj bakterija i ne isušuje kožu. Odlikuje ih i duga izdržljivost, jer se pod pritiskom potpuno prilagođavaju stopalu, pa su pravi i isplativ izbor za dugo stajanje, hodanje ili trčanje.

 

 

 

 

 

 

 

Silikonski anatomski uložak

Apsorbuje šokove, redukuje trenje obezbeđuje momentalno olakšanje, smanjuje pritisak na Ahilovu tetivu, a samim tim i na čitav svod stopala. Podržava metatarzalni, prednji deo stopala i pruža podršku za petni deo stopala.

Preporuka: Pogodan je za duge šetnje, trčanje, sport. Komforan i izuzetno udoban za nošenje. Preporučuje se kod širokog spektra problema sa stopalima, pruža potpunu relaksaciju.

 

 

 

ulosci-sa-magnetima-1

Uložak sa magnetima

Uložak vrhunskog kvaliteta, napravljen od medicinskog silikona koji je presvučen tkaninom koja sprečava znojenje i neprijatne mirise. Dizajniran je tako da apsorbuje šokove i smanjuje opterećenje prilikom kretanja i stajanja. Pružaju nežnu masažu stopala tokom celog dana. Ima u sebi ubačene magnete na pravilno raspoređenim mestima što doprinosi boljoj cirkulaciji, otklanjanju umora i bola, protoku energije, delujući stimulativno na nervni sisitem i energetske zone u stopalu.Pogodan je za sve uzraste i prilagodljiv svim tipovima obuće. Nošenjem ovih uložaka, rešićete vaše probeme sa stopalima na najkraći i najbezbolniji način.

 

 

¾ Silikonski uložak

Dizajniran je tako da drži stopala smanjujući opterećenje u bolnim delovima stopala. ,,Saće” tekstura nežno masira pete i sprečava njihovo proklizavanje. Ublažava bolove u čitavom stopalu eliminišući pritisak, relaksira i omogućava bolji balans, koriguje tačke oslonca, obezbeđuje momentalno olakšanje. Lepi se za obuću i time postaje fiksiran, čime olakšava hod i sprečava nastanak žuljeva i iritacija prilikom trenja.

 

 

Silikonski uložak za držanje svoda

 

Dizajniran je tako da drži svod stopala smanjujući opterećenje u središnjem delu stopala. Ekstra punjen jastučić ublažava bolove u čitavom stopalu eliminišući pritisak, relaksira i omogućava bolji balans, koriguje tačke oslonca, obezbeđuje momentalno olakšanje. Lepi se za obuću i time postaje fiksiran, čime olakšava hod.

Preporuka: Osobama koje preferiraju nošenje visokoh potpetica, obuće koja nije udobna za duge šetnje, osobama koje imaju bolove u stopalima, kod napetosti donjeg, tabanskog dela stopala, ravnih tabana.

 

 

 

Silikonski dodaci za stopala

Kreirani su kako bi ublažili i rešili probleme sa stopalima. Uspešno i brzo otklanjaju bol.

U asortimanu postoje proizvodi izrađeni od medicinskog silikona koji obezbeđuju podršku bilo kom delu stopala, pa čak sa gornje ili bočne strane. Pružaju maksimalan komfor i udobnost pri hodu.

 

 

Silikonski uložak za petu

Stabilizuje petu, ublažava šokove tokom fizičke aktivacije, apsorbuje i smanjuje opterećenje na Ahilovu tetivu. Pogodan je za duge šetnje, trčanje ili bilo koji drugi sport, kao i kod zanimanja koja iziskuju dugo stajanje i hodanje.

Preporuka: Kod petnog trna, plantarnog fascitisa, fleksibilnog stopala sklonog povredama, problemima u skočnom zglobu i stopalu, raznih bolnih stanja.

 

 

Silikonski perforirani uložak za petu

Ovaj uložak vam obezbeđuje podršku za petu, smanjuje opterećenje u tom delu stopala, apsorbuje pritisak i ublažava šokove. Središnji jastučić se može izvaditi po potrebi i bolnom stanju pete.

Preporuka: pogodan je za osobe koje imaju problem petnog trna, plantrnog fascitisa, bolova u peti i sličnih problema pete.

 

 

 

 

Silikonski uložak za petu

Stabilizuje petu, ublažava šokove tokom fizičke aktivacije, apsorbuje i smanjuje opterećenje na Ahilovu tetivu. Donja ivica uloška je neravno što omogućava još bolju stabilizaciju tokom hodanja. Pogodan je za duge šetnje, trčanje ili bilo koji drugi sport, kao i kod zanimanja koja iziskuju dugo stajanje i hodanje.

Preporuka: Kod petnog trna, plantarnog fascitisa, fleksibilnog stopala sklonog povredama, problemima u skočnom zglobu i stopalu, raznih bolnih stanja.

 

 

 

Silikonski uložak za petu

Omogućava udobnost i komfor ublažavajući opterećenje pri osloncu. Pruža podršku peti, dodatno je podupire, štiti petu od prekomernih udara o podlogu. Donja površina uloška se lepi za obuću čime postaje fiksirana, stabilizujući pete u obući.

Preporuka: Pogodan je za duge šetnje, trčanje ili bilo koji drugi sport, kao i kod zanimanja koja iziskuju dugo stajanje i hodanje.

 

 

Silikonsko veliko jastuče za japanke i sandale

Omogućava prirodan hod, bez iritacija, trenja i bolova, smanjujući pritisak na područje ispod prstiju stopala. Lepi se za obuću i time postaje fiksiran, što dodatno olakšava kretanje.

Preporuka : osobama koje preferiraju nošenje japanki i sandala radi udobnije i komfornije šetnje, usled iritacija i bolova.

 

 

 

 

Silikonsko samolepljivo metatarzalno jastuče

Smanjuje opterećenje i bolove u delu stopala ispod prstiju, ublažavajući pritisak na vaše prste i prednji deo stopala. Lepe se za obuću i time postaju fiksni što olakšava hod.

Preporuka: Kod osoba koje imaju problema sa prednjim delom stopala, zadebljanja kože, kod smanjenja negativnih efekata težine, nudobne obuće, skraćene Ahilove tetive, u prevenciji i eliminaciji žuljeva, crvenila, kurjih očiju i drugih iritacija.

 

 

Silikonsko metatarzalno jastuče sa dodatkom za prst

Dizajnirano je tako da smanjuje pritisak u metatarzalnom delu stopala (tabanski deo ispod prstiju), obezbeđuje izuzetnu udobnost, smanjuje mogućnost stvaranja žuljeva. Pomaže vam da širenjem vašeg poprečnog svoda povratite anatomski oblik vaših prstiju, ublažite opterećenje na vaše stopalo i da ublažite bolove tokom hoda.

Preporuka: Kod osoba kojima je ugorožen prednji deo stopala, kod nošenja neudobne obuće, naročito visokih potpetica, kod skraćene Ahilove tetive, kod žuljeva i drugih iritacija.

 

 

Silikonski rastavljač prstiju

Pomaže da se rašire, istegnu i ojačaju vaši prsti na stopalima, pospeši cirkulacija u prstima. On podržava i vrši prevenciju raznih problema stopala kao što su: čukljevi, čekić prsti, rigidna stopala, ugrožena cirkulacija.

Preporuka: Kod osoba sklonim čukljevima, osobama koje nose usku obuću, kod ugrožene periferne cirkulacije, za opuštanje stopala, kod trnjenja i grčeva u stopalima, kod čekić prstiju, kod rigidnog stopala, kod neadekvatnog opterećenja stopala, kod poremećaja senzibiliteta u stopalu, kod dijabetesnog stopala.

 

 

Silikonski štitnik za koren prsta

Pruža instant olakšanje od pritiska, bolova i trenja sa spoljnje i donje površine korena malog prsta i pruža osećaj udobnosti u većini obuće.

Preporuka: Kod osoba koje imaju izbočine na malom prstu, radi smanjivanja trenja i pritiska na koren malog prsta, radi sprečavanja nastanka i eliminacije nastalih žuljeva, plihova i drugih iritacija na prstima.

 

 

Separator za koren palca

Smanjuje trenje i iritaciju izazvanu obućom i ujedno pozicionira palčeve u pravilan položaj. Smanjuje mehaničku iritaciju, a samim tim i bolove lako prijanjajući tako da odgovara svakom tipu obuće.

Preporuka: Kod prevencije pojave čukljeva kao i kod sanacije već postojećih čukljeva, kod nošenja uske i neudobne obuće, kod postoperativnih zahvata radi bolje cirkulacije, kod eliminacije već postojećih žuljeva, crvenila plihova i drugih problema nastalih iritacijom.

 

 

 

 

Silikonski rastavljač dva prsta

Smanjuje opterećenje i pritisak sa pojedinih prstiju na vašim stopalima, razmiče prste i time sprečava napetost u njima, poboljšava cirkulaciju, olakšava tegobe u umornim prstima, utiče na statiku i balans tela korigujući tačke oslonca. Izuzetno se lako adaptira i prijanja uz prste, ne stvarajući nelagodnost u zatvorenoj obući.

Preporuka: Kod čukljeva, čekić prstiju, osobama koje nose usku, neadekvatnu obuću, radi uspostavljanja bolje cirkulacije prstiju, kod nastanka žuljeva, iritacije, bolova.

 

 

 

 

Silikonski štitnik za prst

Štiti vaše prste od plihova, iritacija, trenja, gubitka nokta i drugih infekcija. Služi kao štitnik sprečavajući prst da ima direktan kontakt sa obućom, apsorbuje stres na prstima. Preporuka: Kod osoba sa povredama prstiju, problema sa noktima, kod nastanka iritacija, žuljeva, infekcija noktiju.

 

 

 

 

Silikonski separator

Ublažava pritisak na čukalj, smanjuje bol kod preklapanja prstiju, obezbeđuje mekše gaženje, pruža komfornost bez nelagodnosti.

Preporuka: Kod osoba koje imaju problem sa čukljevima, kako u početnoj, tako i u kasnijoj fazi vraćajući palac u anatomsku poziciju. Preventivno kod osoba kod kojih postoji tendencija stvaranja čuklja, rasterećuje prste, radi lagodnosti kod skupljenih prstiju, kod gihta i drugih iritacija prstiju.

 

 

Silikonski separator za jedan prst

Smanjuje opterećanje i pritisak na prste vaših stopala, pruža komforan hod bez nelagodnosti.

Preporuka: Kod osoba koje imaju bilo kakvu nelagodnost između prstiju, radi prevencije i sanacije žuljeva, crvenila i drugih iritacija. Radi rasterećenja prstiju prilikom nošenja uske obuće i separacije prstiju usled eventualne povrede.

 

 

Silikonska zaštita za japanke i sandale

Smanjuju opterećanje i pritisak na deo stopala između palca i prsta .

Preporuka: Kod prijatnijeg osećaja prilikom nošenja obuće sa visokim potpeticama, smanjenja negativnih efekata težine, u prevenciji i eliminaciji žuljeva, iritacija kod nošenja japanki i sandala obezbeđujući prijatniji hod.

 

 

 

 

Silikonski flasteri za zaštitu žuljeva i kurjih očiju

Omogućavaju vam nežnu podlogu za bolne žuljeve i kurje oči, smanjuju bolove, iritaciju i trenje.

Preporuka: Gde god je prisutna iritacija na stopalima, žulj, bolno mesto, nelagodnost koju pravi neudobna obuća ili neki drugi deformitet. Prilagoditi dodatak potrebama.

 

 

 

 

 

 

Štitnici za kurje oči, žuljeve, iritacije na stopalima

Super meki jastučići ublažavaju bol i iritaciju prouzrokovanu promenama na stopalu. Omogućavaju nežnu podlogu za bolne žuljeve i kurje oči, smanjuju, bezbedno i efikasno uklanjaju trenje bez osećaja dodatnog pritiska u obući. Tanak fleksibilan oblik u skladu sa anatomijom stopala omogućava primenu u svakoj vrsti obuće. Pogodan je za sve uzraste i može se koristiti na svim mestima gde je prisutna iritacija ili promena.

 

 

 

 

Centar za stopala Korekt