Ulošci za korekciju i udobnost | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Sa svakim novim korakom čitava težina našeg tela nalazi se na stopalima. I tako svaki dan, ceo život. Dodajte tome dodatno opterećenje tokom trčanja, treninga ili nošenja neudobne obuće. Neka istraživanja kažu da svakog dana naša stopala prenesu težinu ravnu kamionu punom cementa. Samim tim ne čudi što su stopala veoma osetljiva, sklona povređivanju i različitim deformitetima. U isto vreme svaka nepravilnost u držanju tela, povećanje težine, različite bolesti poput dijabetesa, mogu se odraziti na zdravlje stopala. Sve ovo upućuje da je potrebno voditi posebnu brigu o stopalima i pre nego što do problema dođe.

 

Pomozite svojim stopalima da što duže ostanu zdrava i funkcionalna

 

logonew

U Centru za stopala KOREKT, možete pronaći širok izbor Spenco uložaka za obuću kao i sve dodatne proizvode iz programa za brigu o stopalima. Posetite naš Centar, dobićete preciznu sliku stanja vaših stopala i nogu kao i uloške koji će najbrže i najadekvatnije rešiti problem koji imate.

Spenco ulošci za obuću spadaju u visoko ocenjene i najprodavanije uloške za obuću širom sveta. Preporučuju ih ortopedi, fizijatri i kiropraktičari kao nezaobilazan element prevencije i korekcije većine problema stopala, ali i brojni zadovoljni korisnici i poznati sportisti.

Quickthoticks ulošci

Ovaj uložak je zbog svojih karakteristika pogodan za sve osobe koje žele da pravilnom prevencijom očuvaju zdravu funkciju svojih stopala i celog tela, kao i onima koji žele da se na brz i efektan način oslobode bola i koriguju određeni problem sa stopalima.

Ono sto ga čini jedinstvenim su dodaci koji se ubacuju u zavisnosti od problematike stopala. Ovakav uložak ima mogućnost da redukuje prevelike pokrete supinacije i pronacije, rastereti od bola prednji MT deo stopala, apsorbuje udarce o podlogu, zahvaljujući dubokom kalupu za petu stabilizuje skočni zglob, pruži adekvatnu povišicu na peti ako je to potrebno, poseduje tri različite podrške za svod (fleksibilna, semi fleksibilna i rigidna). Postoji mogućnost izmene dodataka kako bi se ispratila korekcija stopala.

 

 

RX Comfort ulošci

Preporučuju se osobama koje imaju problema sa žuljevima, iritacijama, kurjim očima, atletska stopala – gljivično oboljenje, gihta, sezamoiditisa, kod osoba koje preferiraju duže šetnje, a vole deblju podršku koja će umanjiti stresove na obući sa tanjim đonom.

Poželjno je kod različitih zanimanja frizeri, poštari, terenski službenici, kod svih zanimanja koji zahtevaju dugo stajanje.

 

RX Arch Cushions  ¾  I full

Preporučuje se za  osobe sa dijabetesom zbog specijalno izrađene tkanine kojom je presvučen uložak, kod spuštenih svodova, plantarnog fascitisa , osobama koje preferiraju duže šetnje, penzionerima i svima onima koji osećaju napetost u srednjem delu stopala ili dugo stoje. Specijalno punjen jastučić ublažava pritisak  u tom delu stopala i momentalno oslobađa tegoba.

Razlika između uložaka za celo stopalo i uložaka izrađeni u ¾ veličini je ta što ¾  omogućuju dodatni prostor u obući obezbeđujući ekstra komfor  koji je značajan  u užim cipelama. Rađeni su u 7 veličina, za pravilan položaj lukova stopala i udobnost.

 

RX Occupational Cushioning ulošci

37-8165-1

Korišćenje Spenco RX programa preporučljivo je svima koji žele da pravilnom prevencijom očuvaju zdravu funkciju svojih stopala i celog tela, kao i onima koji žele da se na brz i efektan način oslobode bola i koriguju određeni problem sa stopalima.

Ovaj uložak je dizajniran za zanimanja koja iziskuju dugotrajno hodanje ili stajanje. Preporuka je za penzionere, terenske službenike, rekreativni sportisti, frizeri, poštari, medicinski radnici, žene koje preferiraju štikle, deci i odraslima koji imaju bolove u peti.

Preporučuje se kod petnog trna zbog extra punjenog jastučeta na peti, plantarnog fascitisa, upaljenih  tetiva oko skočnog zgloba, osobama koje imaju dijabetes, bilo kakve problematike zadnjeg dela stopala kako bi ga rasteretili i pritisak prebacili na prednji deo stopala.

 

Orthotic Arch Supports ¾ i full

Ortopedski prilagodljivi (podesivi) uložak za stopala – kontrola, stabilizacija i ravnoteža stopala, sve u jednom proizvodu.

Posebno je dizaniran da pruža čvrstu podršku tabanskom luku i kontroliše stopalo. Radi dodatne udobnosti i bolje stabilizacije, ulošci se mogu dodatno oblikovati i prilagođavati svakom tabanu.

Uložak je izrađen od četvorosmernog strech materijala koji sprečava trenje, a time i nastanak plikova i žuljeva. Sadrži i specijalni antibakterijski sloj koji kontroliše neprijatne mirise i pojavu infekcija na stopalima (atletsko stopalo).

 

RX Heel Cushions – RX dodaci za petu

Udobni i mekani jastučići za petu – sigurna podrška i komfor, ali i dodatna amortizacija stresa i udara pri hodu i trčanju. Veoma su efikasni u oslobađanju od bola u peti.

Sastavljeni su od 4 sloja specijalnog streč materijala, sa antimikrobnim slojem koji sprečavaju pojavu plikova i neprijatnih mirisa.

 

RX Ball of foot Cushions – RX metatarzalni dodatak

Metatarzalni dodatak sa specijalnim jastučastim slojem obezbeđuje oslonac prednjem delu tabana i pruža mu stabilnost i maksimalnu udobnost. Rađen je u 3 velicine za bolju udobnost i komfor.

Preporuka – Korišćenje Spenco RX programa preporučljivo je svima koji žele da pravilnom prevencijom očuvaju zdravu funkciju svojih stopala i celog tela, kao i onima koji žele da se na brz i efektan način oslobode bola i koriguju određeni problem sa stopalima. Preporučuje se osobama koje dosta vremena provode na visokim potpeticama opterećujući prednji deo stopala, kod Morton neuroma, slepljenih prsiju, čekić prstiju, čukljeva.

 

Business ulošci

Bisnis uložak vrhunskog kvaliteta, koji je presvučen tkaninom koja sprečava znojenje i neprijatne mirise. Dizajniran je tako da apsorbuje šokove i smanjuje opterećenje prilikom kretanja i stajanja.

Uložak je ultra tanak i pruža podršku stopalu na najbolji mogući način. Sprečava klizanje pete i redukuje trenje između stopala i  obuće.  Prilagodljiv svim tipovima obuće.

 

 

 

 

Ulošci za masažu tokom hoda

liqd-0706

Uložak za masažu tokom hoda  je presvučen tkaninom koja sprečava znojenje i neprijatne mirise. Ispunjen je tečnim gelom koji se prilikom nošenja kreće zajedno sa stopalom, pruža masažu stopalima tokom hoda  i na taj način pravilno raspoređuje pritisak i težinu tela na podlogu. Dizajniran je tako da apsorbuje šokove i smanjuje opterećenje prilikom kretanja i stajanja. Uložak je ultra tanak i pruža podršku stopalu na najbolji mogući način. Pogodan je za sve uzraste i prilagodljiv svim tipovima obuće.

 

Ulošci za štikle

business-ulozak-2

Neverovatno udoban uložak, dizajniran specijalno za žene, omogućava  vrlo diskretno rešenje za uobičajene probleme (klizanje stopala u obući, trenje, žuljeve i sl.).

Pogodni su za nošenje u svim godišnjim dobima. Leti hlade stopala, a zimi ih greju. Gornji sloj uloška je presvučen  glamuroznom  tkaninom  koja apsorbuje znoj i drži noge svežim. Poseduje jastučiće za dugotrajnu udobnost i preusmerava pritisak sa ugroženog prednjeg dela stopala.

Centar za stopala Korekt