Ulošci za osobe sa dijabetesom | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Oboleli od dijabetesa imaju povišen rizik za razvoj hroničnih komplikacija na nervima (dijabetesna neuropatija) i slabije snabdevanje stopala krvlju (ishemija). Procenjuje se da do 85% svih teških komplikacija zbog šećerne bolesti može biti sprečeno. Mnoge posledice povišenog šecera (žuljevi, urasli nokti, iritacije,trnjenje, pečenje,slabost mišića) mogu biti zaustavljene odgovarajućom zdravstvenom negom, poštovanjem određenih pravila, kao i odlaskom na redovne preglede stopala.

Pravilna nega i edukacija podrazumeva odgovorno i pažljivo tretiranje stopala, redovne vežbe radi bolje cirkulacije i jačanja mišića, korišćenje odgovarajuće udobne obuće, upotreba specijalnih  čarapa za dijabetes, nošenje posebno izrađenih uložaka koji moraju biti udobni, mekani, dizajnirani da ublažavaju udarce i smanjuju pritisak pružajući  stabilan oslonac i dodatni balans pri stajanju i hodu.

 

Diabetic ulošci

Centar za stopala KOREKT nudi uloške vrhunskog kvaliteta namenjene osobama sa dijabetesom, specifične zbog posebnih materijala koji se ne deformišu prilikom svakodnevnog hoda i koji održavaju dugotrajnu mekoću, koja je važna kod izrazito osetljivih stopala.

Specijalni materijali izrađeni višeslojnom tehnikom smanjuju opterećenje,  kako ne bi povredili kožu stopala. Gazište je posebno pojačano, radi fiziološkog kretanja stopala, kako bi ga štitilo od trenja i sprečilo iritacije.

Anatomski oblik raspoređuje ravnomerno težinu rasterećujući na taj način stopalo i ublažavajući pritisak na kritičnim tačkama delujući preventivno i sprečavajući nastanak  rana na stopalima. Površinski sloj reguliše vensko i arterijsko  snabdevanje krvi  održavajući optimalnu temperaturu koja je inače ugrožena.

 

carapa

Pored uložaka, u našoj ponudi postoje Reflexa diabetic čarape koje  pomažu  kod različitih zdravstvenih problema i izazova sa kojima se ljudi svakodnevno susreću.

Dizajnirane su tako  kako bi ublažili različite tegobe: dijabetes , amputacije udova , umorna stopala, osetljivi gležnjevi, nelagodnost u nogama i iritacije.

 

 

 

manuelni-tretman

U Centru za stopala Korekt primenjujemo pažljivo osmišljene manuelne tretmane koji obuhvataju različite vidove manuelnog pristupa namenjenih isključivo osobama obolelim od djabetesa.

 

Centar za stopala Korekt