Svet stopala | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Nošenje štikli ili zdrava stopala, pitanje je sad?

U Velikoj Britaniji obavljeno je opsežno istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 žena. Rezultati do kojih su došli i više su nego zanimljivi.
Naime, noge u visokim štiklama počinju da bole nakon 1 sata 6 minuta i 48 sekundi, a preko 20% žena prve znake neudobnosti oseti već posle 10 minuta provedenih na njima. To je dovoljno vremena da se pojave neugodni žuljevi i stvrdnuta koža na stopalima.


Značaj redovnih pregleda stopala

Centar za stopala KOREKT otvoren je za sve koji žele da uz stručan pregled, adekvatan savet i proverene proizvode spreče nastanak ili koriguju problem sa stopalima i poboljšaju kvalitet života.


Problemi sa noktima i povrede noktiju stopala

Kućno lečenje može ublažiti bolove kod povreda nokta, mogu se sprečiti dalje širenje infekcije koje mogu ozbiljno da ugroze Vaša stopala pa i Vaše zdravlje. Za ublažavanje bolova od povrede nokta, pokušajte sledeće:


Gljivične infekcije stopala

Svako od nas se barem jednom u životu susreo sa problemom zvanim atletsko stopalo (Tinea pedis). Kod nekoga se ovaj problem javlja u lakšem, a kod nekoga u težem obliku. Gljivice ne nestaju same od sebe i lečenje pojedinih oblika oboljenja može biti jako teško i dugotrajno.


Problemi stopala – 7 važnih činjenica

Istraživanja pokazuju da većina ljudi na svoja stopala obrati pažnju tek kada počnu da bole.
Zašto je tako i da li stopala zaslužuju više naše pažnje? Koliko su stopala zaista važan deo ljudskog tela?
Evo 7 činjenica koje će sigurno promeniti vaš pogled na ovaj bitan, ali nepravedno zanemareni deo tela.


Centar za stopala Korekt