Vežbe za stopala i njihova važnost | Ordinacija KOREKT

011/408-99-88    i    060/408-99-88

Da kroz život idete sigurnim koracima

        

Naša stopala drže celo naše telo, prema tome ako stopala nisu dovoljno jaka i fleksibilna celo telo pati. Mnogi  stručnjaci govore da bi stopala trebali da tretiramo i pazimo kao naše lice. Kao što se i na našem licu svaka godina i nepažnja vidi tako i na stopalima, s tim što lice ne drži naše telo već stopala. Moderno društvo danas svakodnevno pronalazi načina da ljudima olakša život  raznim pomagalima koja u suštini smekšaju telo čineći ga ranjivijim i osetljivim više nego ikada. Naša stopala svakoga dana koriste obuću, čarape  znači da su naša stopala svakoga dana u gipsu, svakoga dana veštači grejemo stopala. Svi znamo šta se dešava kada određeni delovi tela budu u gipsu.  Atrofija, cirkulacija, pucanje kapilara, proširene vene, sve su posledice pritiska na određeno mesto bez pravilne aktivacije.
Naša stopala izgubila su svaku funkciju, da bi se  funkcija  povratila neophodne su nam vežbe za stopala ili ono što je najprirodnije da hodamo bosi po prirodnim površinama. Kako više nije toliko moguće da hodamo bosi u modernizovanom društvu. Vežbe za stopala bitnije su od vežbanja ostatka tela iz prostog razloga –  to je naš temelj, tu su nam nervni završeci zaduženi za stimulaciju celog tela.

Vežbe za stopala i njihova važnost

Vežbe za stopalaVežbanjem  naša stopala postaju jača, fleksibilnija, stanja kao što su ravna stopala, čukljevi mogu se drastično smanjiti vežbanjem i time problem rešiti. Nije bitno da li su ravna stopala kod dece ili ravna stopala kod odraslih, vežbanjem stopala  postaju jača, otpornija, a naravno to utiče i na čitavo telo.

Posledice koje mogu nastati usled slabog  i rigidnog stopala su niz komplikacija počevši od cirkulacije do rada određenih organa, probleme sa kolenima, kukovima i kičmom pa do pada imuniteta, energije, volje i sl.

Kao zaključak, vežbe za stopala  neophodne su za zdravlje stopala pa i celog tela, uvek se mogu uzeti i određeni ulošci koji će efekat vežbi povećati i do nekoliko puta. Jako je bitno da se ustanovi problem stopala i da se na osnovu toga odrede vežbe i kao dodatak ulošci, jer na svoju ruku raditi vežbe nije pametna opcija. Svako stopalo je apsolutno drugačije od ostalih i iz tog razloga svakom treba pristupiti drugačije.

Za više informacija kontaktirajte Centar za stopala KOREKT.

Pregled i terapije


Centar za stopala Korekt